Chystáte sa maľovať? Vyberte si farbu, ktorá znesie všetko

od david.m

Ak ste sa tento rok rozhodli dať zbohom starým maľovkám a rozjasniť steny novými farbami, zohľadnite nielen veľkosť a štýl danej izby, ale aj jej funkčnosť. Zaťažované zóny totiž potrebujú osobitý prístup, takže nie je jedno, ako a čím doma vymaľujete.

V každom prípade si treba uvedomiť, že farba, ktorú zvolíte, bude na stenách aj niekoľko rokov, preto ju treba vybrať až po dôkladnom zvážení. Treba myslieť na to, že aj keď sa vám nejaká farba páči, nie vždy sa hodí do izby. Tiež je potrebné brať do úvahy, že farba môže vo vzorkovníku vyzerať dobre, ale na veľkých plochách stien vyznie úplne inak, čo nás potom často môže zaskočiť. Pokiaľ si nie ste v tomto smere istí, nie je na škodu poradiť sa s interiérovým architektom alebo aspoň odborným predajcom v špecializovanom obchode.

Zaťažované zóny potrebujú osobitný prístup

Detská izba je jedna z najzaťažovanejších miestností v byte – je spálňou, herňou aj študovňou zároveň, preto jej steny vyžadujú skutočne kvalitný náter. „Vo veľmi zaťažovaných miestnostiach, ako je detská izba alebo aj kuchyňa či chodba, odporúčam investovať do umývateľných farieb,“ hovorí Matúš Medveď z Primalexu a dodáva. „Siahnite po farbe PRIMALEX CERAMIX – má vylepšenú receptúru, umožňuje stene dýchať a akúkoľvek škvrnu z tohto náteru ľahko odstránite iba obyčajnou hubkou a saponátom. Dokonca je možné použiť aj drsnú stranu hubky bez toho, aby sa poškodil náter.“

Najkrajšie odtiene, najvyššia kvalita

PRIMALEX CERAMIX obstojí aj proti tým najhorším škvrnám, ako sú farby od kečupu, horčice, kávy, fixiek, oleja či cvikly. Táto farba je určená na maľovanie stien a stropov z minerálnych omietok, sadrokartónových priečok alebo drevotrieskových dosiek interiérov, ktoré sú vystavované zvýšenej záťaži. Ide nielen o detské izby, chodby či kuchyne, ale aj pre domácnosti so zvieratami, školy, škôlky, nemocnice, hotely a iné verejné priestory. Navyše je hypoalergénna a preto vhodná aj do miestností, kde sa zdržiavajú alergici. Vylepšený rad celkovo 23 farebných aj bielych náterov Primalex Ceramic, ktoré si udržia aj po čistení pôvodný odtieň a elegantne matný a stálofarebný vzhľad, nájdete v sietí predajní DOM FARIEB alebo na eshope www.domyfarieb.sk.

Reko z materiálov Primalex

Foto: Primalex

Podobné články