Rozžiarte vstup do domu kvetinami

od micah.grohman

Vstup do rodinného domu by mal byť okrem praktickosti a účelnosti pekný aj napohľad. Veď priestor pred dverami bude vítať a vyprevádzať nielen vás, ale aj vašich hostí.

Pri vstupe do domu nesmie chýbať pozitívna atmosféra. Základom by mal byť veniec na dverách, ktorý korešponduje s ročným obdobím. Tu však vaša kreativita končiť nemusí. K dverám môžete umiestniť aj aranžmán vo váze a stoličku, ktorá vstup spestrí a má aj praktický význam. Takto upravený vstup príjemne naladí vás aj vašich hostí. 

Veniec je zložený z rôznych prútov, machu, drobných bielych kvietkov a zelených kvetov kaliny, ružových hyacintov, mimózy a kôry. Ak vo vysokom a úzkom aranžmáne vedľa dverí použite rovnaké cibuľoviny ako vo venci, výzdoba spolu bude krásne ladiť.

Do aranžmánu použite prírodné materiály narezané priamo vo vašej záhrade. Rôzne prúty alebo rozkvitnuté cibuľoviny vydržia na venci niekoľko týždňov.

Vstup do domu môžete oživiť rozmanitými dekoráciami. Tabuľka s nápisom Welcome každému potvrdí, že je u vás vítaný. Záhradný teplomer je nielen pekný, ale predovšetkým praktický.

Modrice sú neoddeliteľnou súčasťou jari. Menší aranžmán v tyrkysovej nádobe určite upúta pozornosť.

Ak nad vstupom máte striešku, neváhajte a na stoličku položte vankúš. Sedenie bude pohodlnejšie a vankúš, ktorý už v interiéri nemal miesto, dostane novú úlohu.

Svoje aranžmány môžete spestriť drobnými veselými dekoráciami. Farebný vtáčik sa k jari skvelo hodí.

Vysoký a úzky aranžmán vedľa dverí zaujme na prvý pohľad. Použite rozkvitnuté konáre čerešne, dulovca, vŕby alebo jablone, ktoré mu dodajú potrebnú výšku. 

Ateliér Papaver radí:  

Buďte vždy aktuálny!

JAR

Používajte čerešňové alebo vŕbové prúty, rôzne farebné cibuľoviny a pestrý zelený mach. To všetko môžete obohatiť veľkonočnými farebnými vajíčkami. Nechajte vyniknúť šťavnato zelenú, žltú, bielu a ružovú farbu.

LETO

Dostupné sú rôzne druhy okrasných tráv, sušené zväzky obilia alebo slamy. Čerstvo narezané zväzky levandule alebo práve nasušené farebné zväzky ruží, ostrôžok a iných kvetín z vašej záhrady. Nech sú vaše výtvory čo najfarebnejšie.

JESEŇ

Konáre so zafarbenými bordovými dubovými listami, k tomu oranžové  plody machovky a veľké kvety sušenej hortenzie. Nech dominuje oranžová a bordová farba!

ZIMA

Čečina, borovicové halúzky so šiškami, červené prúty svíbu alebo červené plody cezmíny. To všetko dopĺňajú hompáľajúce sa vianočné ozdoby, mašle a sušené pomaranče s limetkami. V zime sú výraznými farbami biela, tmavozelená a červená farba.

Andrea Gregorová

Foto: Ateliér Papaver

Podobné články