Prepojte si štýlovo záhradu s interiérom

od micah.grohman

Čistotu, jednoduchosť a vzdušnosť severského štýlu si už mnohí z nás preniesli do svojich domovov. Zlaďte si do rovnakého štýlu aj svoju záhradu! Správne zvolený náter dodá dreveným prvkom vo vašej záhrade škandinávsky šmrnc a navyše predĺži jeho životnosť.

Severania dávajú v interiéri či v exteriéri prednosť otvorenému priestoru, svetlým farbám (bielej, béžovej či sivej) a hlavne prírodným materiálom. Pokiaľ vašu záhradu zdobí drevená pergola alebo záhradný domček, dodajte im nový moderný šat. Ak si zvolíte trendovú sivú, dá vyniknúť kráse okolitej prírody a dopraje vám pocit pokoja a rovnováhy. Uvidíte, že sa vám ani nebude chcieť opustiť záhradu. Stačí zvoliť tenkovrstvú lazúru Primalex, ktorá sa dá natónovať do škandinávskej palety odtieňov Essence Woodcare.

Doprajte im kvalitný náter

Lazúra nie je len otázkou dizajnu – dážď, slnko a ďalšie rozmary počasia ľahko zanechajú na dreve neželané stopy. Preto by mal byť každý drevený prvok správne ošetrený. Keď doprajete dreveným prvkom na záhrade kvalitný náter, budú vám dobre slúžiť dlhšiu dobu. 

Správny výber typu lazúry

Najväčším úskalím sa môže zdať správny výber typu lazúry, ktorú môžete nájsť v dvoch variantoch – hrubovrstvej a tenkovrstvej. Nie je to však vôbec zložité. 

Základným rozdielom je to, že tenkovrstvá lazúra nezanecháva na povrchu dreva film a celá vsiakne do vrchnej vrstvy dreva. Je tak vhodná najmä na konštrukčné prvky okolo domu, ako sú pergoly, trámy alebo plotové prvky. Napríklad pre záhradný domček je vhodnejšie zvoliť tenkovrstvú lazuru Primalex.

Hrubovrstvá lazúra na povrchu dreva zanechá hrubšiu vrstvu a vytvára tak ešte odolnejšiu bariéru proti poveternostným vplyvom. Hodí sa preto na stavebno-stolárske prvky, akými sú okná a dvere, je taktiež vhodná na lavičky a ďalšie posedenie. 

Výsledkom bude nielen krásne vyzerajúci záhradný domček v škandinávskom štýle, ale tiež kvalitne chránené drevo, ktorému sa predĺži jeho životnosť. V rovnakom štýle si môžete natrieť aj zvyšné drevené záhradné prvky, ako je pergola či záhradný nábytok a vytvoriť si tak dokonalé relaxačné miesto. 

Hľadáte pomôcky na zveľadenie príbytku alebo odbornú pomoc? Navštívte DOM FARIEB alebo si nakúpte online na www.domyfarieb.sk.

TIP: Začnite svoj PROJEKT NA VÍKEND

Radi by ste si zvelebili svoju domácnosť, záhradu či balkón? S užitočnými tipmi pripravenými v spolupráci s odborníkmi z Balakrylu a Primalexu sa môžete nechať inšpirovať množstvom skvelých inšpirácií a nápadov na stránke www.projektnavikend.sk. Či ste už zdatný kutil, amatérsky nadšenec alebo úplný začiatočník, zvládnete ich za jeden víkend, niekedy to stihnete aj za doobedie. Chcete si zrenovovať nábytok, vymaľovať izbu alebo vytvoriť dekoráciu? Vyberte si projekt, ktorý je vášmu srdcu blízky, nakúpte pomôcky a tešte sa na nasledujúce dva dni voľna!

Reko z materiálov Primalex

Foto: Primalex

Podobné články