Tehly novej generácie

od micah.grohman

Moderné tehly nestratili nič zo svojej odolnosti a pevnosti. Tehlové konštrukcie sú masívne, bezpečné, ohňovzdorné a trvanlivé so životnosťou sto rokov a viac.

Spoločnosť HELUZ vyrába a na trh dodáva kompletný tehelný systém pre hrubú stavbu. Tehly novej generácie sú priedušné, z prírodných materiálov a vyriešite s nimi murovanie obvodových stien, tepelnú izoláciu či akusticky komfort. 

Tehly HELUZ FAMILY nepotrebujú zvonku zatepľovať
Dnešné tehly s veľkým počtom vzduchových dutín, tenkými „rebrami“ a premysleným systémovým spojom pero + drážka vyhovujú súčasným požiadavkám na nízkoenergetickú výstavbu bez toho, aby bolo nutné dom dodatočne zatepľovať. S tehlou v jedinom technologickom kroku vyriešite tak murovanie obvodových stien, ako tepelnú izoláciu.Parametre pre jednovrstvové murovanie spĺňajú tak tehly HELUZ FAMILY 2in1 plnené polystyrénovým granulátom, ako aj bez neho, a to tehly HELUZ FAMILY od šírky 44 cm. Obvodové steny z týchto tehál prevyšujú požiadavky na tepelno-izolačné parametre obvodových konštrukcií bez nutnosti ďalšieho zateplenia. Sú vhodné na stavbu nízkoenergetických a pasívnych domov. V prípade pasívnych domov sa ročne prekúri maximálne 15 kWh/(m2a). Pasívne domy poskytujú ešte vyšší štandard energetickej účinnosti než nízkoenergetické domy a majú tak minimálny dopad na životné prostredie. Obvykle sa úplne obídu bez tradičného systému vykurovania a klimatizácie. Oproti bežným stavbám tak pasívne domy usporia 70 – 90 % energie. Viac sa dozviete vo videu na stránkach spoločnosti HELUZ: https://www.youtube.com/watch?v=FcZTqGHWHvk

Moderné bývanie v pokoji a tichu
Akustický komfort v domácom prostredí je dôležitý najmä preto, že ide o miesto, kde by sme mali mať ideálne podmienky na odpočinok, a to vrátane tých zvukových. Rušiť by nás nemali zvuky zvonku, od susedov ani z vedľajších miestností vo vlastnom byte či dome. Preto začal HELUZ na priečky medzi miestnosťami vyrábať akustické tehly HELUZ AKU KOMPAKT 21 brúsená, ktoré vďaka vloženej minerálnej vlne okrem výbornej zvukovej izolácie (vzduchová nepriezvučnosť Rw = 57 dB) redukujú aj prenos konštrukčného hluku. Ide o revolučný produkt – pri hrúbke iba 21 cm dosahuje zvukovo-izolačnú kvalitu klasickej tridsiatky. Vďaka úspornej šírke nedochádza ani k redukcii zastavanej plochy, naopak. Výrazne lepšie sú aj tepelnoizolačné vlastnosti steny, či o 45 % lepší súčiniteľ tepelnej vodivosti a súčiniteľ prestupu tepla podstatne obmedzí unikanie tepla z vykurovaného bytu do chladnejších priestorov. Viac na www.heluz.sk.

Reko z materialov Heluz
Foto: Heluz

Podobné články