Ekologické produkty, ktoré zmenia váš denný rituál

od david.m

Modernú kúpeľňu netvorí len nadčasový dizajn, ale aj produkty, ktoré sú priateľské k životnému prostrediu. Správne vybavenie kúpeľne môže výrazne prispieť k udržateľnejšiemu domovu. Ekologické alternatívy pritom nestrácajú na svojej funkčnosti a kráse. Práve naopak! Objavte produkty, ktoré chránia životné prostredie, no zároveň vašej kúpeľni dodajú skutočne výnimočný cveng súčasnosti.

V dnešnej dobe sú ekologické témy a ochrana prírody naozaj dôležité a ani pri zariaďovaní kúpeľne by sme na to nemali zabúdať. Batérie, LED zrkadlá, nábytok alebo aj keramické umývadlo. To všetko pre vašu zelenú kúpeľňu. Presvedčte sa o výhodách v článku a zoznámte sa s kvalitami slovenskej značky LOTOSAN.

BATÉRIE – V HLAVNEJ ÚLOHE PERLÁTOR

Umývadlové, vaňové, sprchové alebo aj bidetové batérie s perlátorom na konci výtokového ramena vytvárajú rovnomerný a jemnejší prúd vody. Vďaka vzduchu, ktorým je voda obohatená, je prúd vody aj podstatne jemnejší a zabraňuje nežiadúcemu striekaniu vody mimo umývadla alebo vane. Nejde len o zvýšený komfort počas umývania, ale aj o efektívne šetrenie vody a celkových energií domácnosti. Vyhľadávanými sú aj výkyvné perlátory alebo perlátory so systémom proti usádzaniu vodného kameňa.

Vysoká čierno-zlatá umývadlová batéria LOTOSAN CLICK s prietokom najmenej 9l/min. a výkyvným perlátorom so systémom proti usádzaniu vodného kameňa.

Perlátor nie je však jedinou zložkou, ktorú by mala moderná batéria obsahovať. Trendom sú aj ekologické prietoky, ktoré rovnako automaticky znižujú prietok vody či kvalitné keramické kartuše. Samotná keramika nie je totižto len prijateľnou voľbou pre životné prostredie, ale vydrží podstatne dlhšie ako iné materiály. Takto vybavené batérie teda spĺňajú všetky parametre modernej doby a vďaka rôznym farebným prevedeniam (chróm, čierna, zlatá, meď, rose gold) perfektne zapadnú do každej kúpeľne.

LED ZRKADLÁ – KÚPA, KTORÁ PRINÁŠA VÝHODY

Zrkadlá s LED osvetlením poskytujú prirodzené neoslňujúce svetlo, ktoré môže byť bez prestávky zapnuté aj niekoľko hodín. Ako je to možné? LED technológia povrch zrkadla ohrieva pomalšie a preto je vhodené aj do domácnosti s deťmi alebo domácimi miláčikmi.

Dizajnové LED zrkadlo na zavesenie s dotykovým ovládaním LOTOSAN AURA a príjemnou farbou svetla white light (5700 K).

LED osvetlenie však dokáže aj výrazne ovplyvniť celkovú spotrebu energií a dosahuje i vyššiu životnosť v porovnaní s klasickými žiarovkami. Proces, ktorým diódy svetlo vytvárajú – elektroluminiscencia, potrebuje i oveľa menej energie. Výrazne dlhá životnosť prináša eliminovanie CO2 emisií a úsporu materiálu potrebného pre výrobu. Zrkadlá s LED osvetlením sú preto prijateľnou ekologickou voľbou, ktorá nešetrí len prírodu, ale aj naše financie.

NÁBYTOK – UDRŽATEĽNÝ DIZAJN

Ani prírodné materiály alebo štruktúry by rozhodne v našich interiéroch nemali chýbať. Takýto nábytok aj z prázdneho a minimalistického priestoru dokáže vyčarovať skutočné teplo domova. Výber nábytku, predovšetkým do kúpeľní, by sa však rozhodne nemal podceňovať. Vhodne upravený povrch odolný voči vlhkosti výrazne prispieva k dĺžke životnosti daného kúsku a pri správnej starostlivosti môže jedna kúpeľňová skrinka vydržať aj niekoľko generácií.

Kúpeľňová zostava so skrinkou LOTOSAN LAMELLA, ktorú dopĺňa štýlová dyha z prírodného dreva. Výrazným prvkom sú aj čierne dosky pod umývadlo/na dosku z prírodného ekologického materiálu LOTOSTONE.

Nábytok LOTOSAN, vyrobený najmodernejšími technológiami, ktoré pri výrobe šetria vodné zdroje je nielenže kvalitný, ale so svojim dizajnom prináša i množstvo zaujímavých kombinácií pre každý interiér.

KERAMICKÉ UMÝVADLÁ – NESTARNÚCA EKO KLASIKA

Krásne keramické umývadlo je dominantou každej kúpeľne. Aj keď samotnú keramiku poznáme už tisíce rokov, len málo kto vie, že tento úžasný materiál je aj skutočne ekologický a priateľský k životnému prostrediu. Produkty z keramiky neobsahujú plasty, sú recyklovateľné, nie sú horľavé a sú odolné aj voči silným čistiacim prostriedkom. Jednoducho kvalita, ktorá dokáže splniť všetky vaše potreby.

Umývadlo na dosku LOTOSAN CHARMANT vo farbe duna s doskou pod umývadlo a doskou na stenu LOTOSTONE.

TIP: Doplňte tvarom i farbou jedinečné keramické umývadlá o štýlové moderné dosky pod umývadlo z jedinečného materiálu LOTOSTONE. Jeho hlavnú zložku tvorí prírodný kameň (96-97%) s prímesou výlučne prírodných živíc (3-4%). Všetky dosky z tohto materiálu tak disponujú  mechanickými aj estetickými vlastnosťami. Dostupné sú v rôznych farbách od bielej až po smaragd alebo coral a textúrach ako napríklad terazzo.

Moderný kúpeľňový sortiment spája udržateľnosť aj estetiku. Dizajn v súlade s prírodou nie je výstrednosťou, ba naopak. Ide o čoraz častejšie žiadané spojenie, ktoré domov doplní o kvalitu no zároveň prispeje k čistejšej planéte. Neváhajte a nechajte si poradiť u autorizovaných predajcov slovenskej značky LOTOSAN. Zelená kúpeľňa je to pravé riešenie. 


Reko z materiálov LOTOSAN
Foto: LOTOSAN

Podobné články