Odvážna kuchyňa – Inšpirujte sa radami odborníkov

od micah.grohman

Trendy v kuchyniach sú minimalizmus, jednoduchosť a dizajn. Biela a čierna klasika zostávajú, pomaly ich však vytláčajú sýte farby a nezvyčajné materiály. Po čom siahajú odvážni a čo je kľúčom k vytvoreniu jedinečnej kuchyne, v ktorej pulzuje dobrý život?

Už nejaký čas je stálicou medzi kuchynskými trendmi biela, čierna a drevodekor. Biela sa dobre kombinuje so všetkými farbami, s dekormi dreva, ale aj s kameňom, napríklad žulou či mramorom. Čoraz viac ľudí však spoznáva aj čaro kombinácie tohto dizajnu s trendovými farbami alebo dokonca mix viacerých farieb. „Vznikajú tak jedinečné a neopozerané kuchyne. Trendové sú farebné a zároveň elegantné kuchyne z línie Glam Face s metalickým povrchom v jemných a elegantných odtieňoch,“ hovorí marketingová manažérka Oresi Eva Szakálová.
  
Elegantná šedá
Veľmi obľúbené sú rôzne odtiene šedej a v interiéri majú nezastupiteľné miesto. Šedá farba dá vyniknúť akejkoľvek inej farbe, ktorú s ňou skombinujeme. Dizajnéri často volia bielu a čiernu, ktorých výsledkom je vždy štýlová kuchyňa. „Šedá v kuchyni sa elegantne snúbi s farbami kuchynských spotrebičov v nereze aj s chrómovými prvkami a taktiež s dekorom dreva. Šedý kuchynský nábytok vyniká aj vo vysokom lesku a dobre sa znáša so žltou, oranžovou, modrou, tehlovou, červenou aj s fialovou farbou,“ dopĺňa E. Szakálová z Oresi.
  
Ako ukazujú trendy posledných rokov, v interiéri sa tmavé farby ujali. Odvážni zákazníci siahajú po farebných hitoch, ktorými sú tmavomodrý denim, červené víno či smaragdovo zelená. Volia tiež tmavé industriálne doplnky. Aktuálne sa nosí čierny drez, čierne spotrebiče aj osvetlenie. 
 
Odvážne materiály
O slovo sa hlásia aj povrchy zo skla. „V kuchyni sa sklenené obklady objavujú napríklad na zadnej stene namiesto keramiky alebo chrbtového panelu. V Oresi ponúkame aj kuchyňu Rom značky Bauformat, ktorej čelné plochy sú pokryté dvojmilimetrovou silnou doskou z kaleného skla. To dodáva nábytku hlboký lesk a stará sa o ľahké udržiavanie,“ radí E. Szakálová.
 
Nechajte si poradiť od odborníkov
Aj výber jednoduchej bielej kuchyne môže byť náročný. Nie je materiál ako materiál a lesk ako lesk. Menej kvalitné materiály, nábytkové dosky, mechanické zariadenia a príslušenstvo môžu pre laika vyzerať rovnako ako tie značkové. Preverená značka nemusí byť drahšia, no je zárukou kvality a spoľahlivosti.
„V kuchynských štúdiách Oresi vám odborníci radi pomôžu zorientovať sa v dekoroch a ďalšej ponuke. Dobrou pomôckou je nielen množstvo vzorkovníkov, ale aj realistický 3D model kuchyne vďaka plánovaču kuchýň Touch Reality. Bez obáv tak môžete dať svojej predstavivosti krídla a odvážne kombinovať rôzne farby aj dekory,“ uzatvára marketingová manažérka Oresi Eva Szakálová.

Reko z materiálov Oresi
Foto: Oresi 

Podobné články