Niekedy vypínač príde skrátka vhod aj pri smart osvetlení – Bezdrôtové vypínače Friends of Hue

od micah.grohman

Mať svietidlá, ktoré sa dajú ovládať prostredníctvom mobilu je super. Pokiaľ ho máte poruke a nemusíte ho hľadať. V takých momentoch je normálny vypínač na nezaplatenie. Zo steny len tak ľahko nezmizne, ani ho nikto nikam nezaloží. Hoci ten, ktorý môže ovládať smart svietidlá Philips Hue je bezdrôtový a nalepiť ho môžete doslova kamkoľvek.

Vypínače z rodiny Friends of Hue nepotrebujú žiadne napájanie, žiadnu batériu. Fungujú na princípe inteligentnej rádiovej technológie. Jednoducho, bez vŕtania, ich umiestníte na stenu, resp. kam potrebujete. Ovládať nimi môžete inteligentné žiarovky systému Philips Hue. Umožní vám stmievanie osvetlenia i prepínanie prednastavených svetelných scén, rovnako ako z mobilu. Môžete ich spolu so svietidlami a žiarovkami Philips Hue zakomponovať aj do inteligentnej systémovej inštalácie ABB-free@home® alebo ABB iBus® KNX. Prepojenie s týmito systémami prostredníctvom Hue bridge vám rozšíri možnosť ovládania svietidiel prostredníctvom ľubovoľného ovládača na systémovej zbernici (diaľkové ovládače, dotykové panely, tablety…).

Bezdrôtový vypínač Friends of Hue
Samotný vypínač pozostáva z ovládacieho krytu, rámčeka a základne. Predáva sa ako sada spolu s vysielačom Friends of Hue, ktorý je potrebné umiestniť do svojej domácnosti, aby sa s ním vedeli žiarovky spojiť prostredníctvom aplikácie. Prostredníctvom nej tiež spárujete ovládače so svietidlom. Sada tiež obsahuje striebornú dekoračnú nálepku, ktorou môžete vypínač upevniť aj na sklenený povrch. Vypínač je dvojklapkový a umožňuje nastavenie dvoch najobľúbenejších svetelných scén. 

Dizajnové možnosti Friends of Hue
Bezdrôtový vypínač je dostupný najnovšie nielen v dizajnovom rade future® linear, ale aj v obľúbených a najčastejšie používaných dizajnoch Tango® a Levit® v bielej farbe.Originálnym kúskom vašej domácnosti však môže byť aj v tohtoročnej dizajnovej novinke ABB – Busch-axcent®, ktorá prichádza s prírodnými materiálmi vhodnými i pre tie najnáročnejšie interiérové aplikácie. Rámčeky z tejto série si môžete zvoliť z porézneho sivého betónu, štruktúrovaného bridlicového kameňa, tvrdeného skla vo viacerých odtieňoch, ale môžu byť aj s kovovým povrchom v odtieňoch platiny či titánu alebo z unikátneho lisovaného papiera. Žiadnu napodobeninu, ale „skutočný“ vysokokvalitný materiál, ktorý každej miestnosti dodá punc originality a jedinečnosti. 

Inštalácia vypínačov Friends of Hue
Vypínače sa do osvetlovacieho systému Philips Hue zapájajú jednoducho prostredníctvom systémovej jednotky Philips Hue Bridge. V mobilnej aplikácii potom nastavíte funkciu akú má daný vypínač plniť – rozsvecovanie a zhasínanie, alebo stmievanie. Na sfunkčnenie systému budete potrebovať: 

  • systémovú jednotku Philips Hue Bridge v2 (je súčasťou sady),
  • najnovšiu aplikáciu Philips Hue (v3.2 alebo vyššiu).

Reko z materiálov ABB
Foto: ABB

Podobné články