Vinylová podlaha – 6 dôvodov, vďaka ktorým si ju zamilujete

od micah.grohman

Podlaha je základný element, ktorý určí vzhľad vášho interiéru. Zaberá významne veľkú plochu miestnosti, takže ju rozhodne nikto neprehliadne. Ak zvolíme tú správnu, potom náš interiér pozdvihneme na novú úroveň, v opačnom prípade ale môže zlý výber poriadne uškodiť.

Ako teda nešľapnúť vedľa? Kúpte si plávajúcu vinylovú podlahu, prináša totiž celý rad výhod.

Rýchla pokládka
Plávajúce vinylové podlahy sa nelepia, ale skladajú. Znesú tak aj nie úplne dokonalý podklad s drobnými nerovnosťami. Čo je však dôležitejšie, ich montáž je pomerne rýchla a jednoduchá, nijako neskomplikuje bežnú prevádzku vašej domácnosti, ani nikoho neobťažuje. Jednotlivé diely sa do seba vďaka unikátnemu zámkovému systému jednoducho zaklapnú. Pretože nie je pevne spätá s podkladom ani múrom, jej prípadná oprava sa stane záležitosťou iba niekoľkých minút.

Univerzálne využitie
Tieto viacvrstvové podlahy nájdu vďaka svojim jedinečným vlastnostiam využitie prakticky v akýchkoľvek priestoroch, vrátane tých najnáročnejších. Je ale potrebné rozlíšiť podlahy podľa celkovej štruktúry. Spoločnosť Fatra, a.s. ponúka dva základné druhy týchto zámkových podláh. FatraClick a RS-click patria medzi veľmi obľúbené voľby vďaka výborným akustickým vlastnostiam a dokonalému dizajnu. Vďaka spodnej korkovej vrstve zaisťujúcej tepelnú a zvukovú izoláciu a taktiež HDF nosiču so zvýšenou odolnosťou proti vlhkosti, patrí medzi najvyhľadávanejšie vinylové plávajúce podlahy na trhu. 
Nový rad WELL-click sa vyznačuje inou štruktúrou, ktorej nevadí vlhko, ani voda a preto sa skvele hodí aj do kuchyne či kúpeľne. Táto celovinylová zámková podlaha je tak ideálnou voľbou do priestorov so zvýšenou vlhkosťou. Jednotlivé dekory boli vybrané z kolekcie RS-click a preto je možné si plávajúcu vinylovú podlahu položiť v jednom dekore úplne všade. Treba ale brať do úvahy rozdielnosť v rámci hrúbky. Kolekcia FatraClick a RS-click sa vyznačujú celkovou hrúbkou 9,5 mm a kolekcia WELL-click hrúbkou 5,5 mm. Je teda nutné upraviť výšku podkladu tak, aby nevznikali nerovnosti.

Jednoduchá údržba
Báť sa nemusíte ani žiadnej zložitej údržby, čo iste ocenia či už žena v domácnosti, tak i pracovne vyťažený človek. Nie je potrebné vynakladať veľké úsilie ani používať špeciálne prostriedky. Postačí na ne mop, vysávač alebo zmeták, aby stále vyzerali ako nové.

Zdravie i komfort
Plávajúca vinylová podlaha sa hodí pre alergikov i osoby s dýchacími ťažkosťami, je zdravotne nezávadná, nedrží sa na nej prach, mikróby, roztoče. Podlahy FatraClick, RS-click a WELL-click sa môžu pochváliť špeciálnou antibakteriálnou povrchovou úpravou. Táto úprava tak prispieva k vytvoreniu zdravšieho prostredia vášho domova.

Priaznivá cena
Taktiež sa nemusíte báť, že by ste výrazným spôsobom zaťažili váš rozpočet, pretože ceny sú viac než priaznivé, ale pohybujúce sa v pomerne širokom rozmedzí. Na trhu nájdete ako lacnejšie varianty, tak aj tie drahšie, ktoré sa vyrovnajú drevenej podlahe. Pri výbere však vždy myslite na to, že podlaha predstavuje investíciu na niekoľko dlhých rokov.

Jedinečný dizajn
V neposlednom rade nesmieme zabudnúť na dizajn. Plávajúce vinylové podlahy skrášlia každý interiér a dodajú mu nenapodobiteľnú atmosféru. Zoženiete ich v širokom množstve dekorov a farieb, od tých klasických až po moderné, ktoré reflektujú najnovšie trendy. Dokonale imitujú prírodné materiály, ako je drevo alebo kameň. Pestrá paleta odtieňov perfektne zapadne do vašej domácnosti. Stávka na vinyl je skrátka stávkou na istotu!
Bližšie informácie získate na www.fatrafloor.cz.

Reko z materiálov spoločnosti Fatra
Foto: Fatra

Podobné články